Groot oppervlak en variatie in opbouw

Vloerveld Caland Dock snel gelegd met Dycore

In de Haagse Laakhaven West verrijst het project Caland Dock. Aannemingsbedrijf Stebru bouwt hier een vijftal woontorens met verschillende woonlagen en atria en maakt hierbij gebruik van Dycore breed- en kanaalplaatvloeren.

In totaal gaat het om 550 woningen. Er wordt gebouwd in gevarieerde hoogtes van negen tot twaalf verdiepingen. Door de verdiepingen trapsgewijs te laten aflopen richting het water ontstaat een speels aanzicht. Er is een groot verschil in opbouw tussen de verschillende woontorens. Zo bestaat gebouw A bijvoorbeeld uit 13 woonlagen en 148 appartementen terwijl de laatste toren 10-laags is en 72 studio’s kent.

Image

Gezien de grootte van het project was Stebru op zoek naar een snelle en praktische oplossing om zo snel mogelijk een groot aantal vloeren te kunnen leggen. De Dycore breedplaatvloer kent een breedte van 3 meter. Hiermee kun je een vloerveld in een relatief korte tijd helemaal dichtleggen. Er zijn minder hijsbewegingen nodig. Bovendien heeft dit als voordeel dat je de stempelafstanden wat groter kunt aanhouden. Daarnaast kunnen in de druklaag onder andere leidingen van elektra, water, ventilatie en riolering ingestort worden. Bij dit project is gekozen voor mechanische ventilatieringen en spotboxen. Door het toepassen hiervan voorkom je boorwerk terwijl de zichtzijde (onderzijde breedplaatvloer) strak afgewerkt is. De breedplaatvloeren zijn deels voorzien van een geïntegreerde stalen randkist.

Betrokken partijen

  • Opdrachtgever: NU Projectontwikkeling
  • Architect: Kampman Architecten
  • Aannemer: Stebru Bouw
Image

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer informatie over onze vloeren, een offerte aanvragen of advies bij de verwerking van onze producten? Een team van specialisten staat klaar om u te helpen.

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.