Verhoogt veiligheid en bouwsnelheid

Met de toepassing van een Dycore breedplaatvloer met geïntegreerde stalen randkist kan sneller en veiliger gebouwd worden.

Voordat begonnen kan worden met het storten van breedplaatvloeren moeten de vloerranden voorzien worden van een randkist. Dit is een kostbare en tijdrovende klus. Doordat de stalen randkist, van ongeveer 1 mm dikte, bij de fabricage van de breedplaatvloer direct ingestort wordt zit deze stevig aan de plaat verbonden. Op de bouwplaats hoeft alleen de bovenzijde van de stalen randkist nog aan de tralieliggers te worden afgeschoord. De hiervoor benodigde spanners worden meegeleverd. Daarna kan men gelijk beginnen met het aanbrengen van leidingwerk, bijlegwapening en andere voorzieningen, waarna de vloer kan worden afgestort.

De randkist wordt geleverd vanaf plaatvloeren 60 mm dik, voor vloerhoogtes van 190 mm t/m 360 mm bij een dekking op de plaatwapening van 15 mm, 200 t/m 360 bij een dekking van 25 mm en 210 t/m 360 mm bij een dekking van 35 mm. Bij een verhoogde dekkingseis kan een grotere plaatdikte dan 60 mm nodig zijn. De stalen randkist wordt tijdens productie geplaatst op cellenbeton afstandhouders hart op hart 750 mm. Deze cellenbeton afstandhouders blijven van onderaf zichtbaar.

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.