Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij Dycore is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen meer dan een omschrijving van het framework; het is de drijvende kracht achter wat we doen. Een beter milieu begint immers bij jezelf! We blijven ons dagelijks inzetten om een veilige en gezonde werkomgeving te creëren, onze producten, inkoop en processen steeds duurzamer te maken en onze CO2-footprint te minimaliseren.

Image

Als belangrijke speler in de Betonindustrie willen wij onze verantwoordelijkheid nemen vanuit de plek die wij als organisatie innemen in de samenleving. “Maatschappelijk Verantwoord OndernemenMVO” zit verweven in het strategisch kompas van Dycore.

Wij maken bewuste keuzes om een goede balans te bereiken tussen mens, milieu en oplossingen. Hoe kunnen we jaarlijks stappen gaan maken en de kernthema’s People, Planet en Solutions verankeren in alle bedrijfsprocessen en deze continue verbeteren en optimaliseren?

De eerste stap voor MVO is een nulmeting te verrichten zodat we weten hoe we er als organisatie op dit moment voor staan en vervolgens maken we jaarlijks een stappenplan aan de hand van een maatregelenlijst om onze activiteiten te verbeteren en ons verbruik te verminderen.
MVO is verankerd in al onze bedrijfsprocessen, hetgeen betekent dat we bij elke beslissing de verschillende belangen van de mensen, bedrijven en organisaties afwegen. Uit de cijfers van het jaar 2022 blijkt dat de totale CO2-uitstoot van Dycore  5.170 ton bedroeg. Dit cijfer geeft ons een duidelijk signaal dat we moeten werken aan het terugdringen van deze uitstoot. We hebben ons daarom tot doel gesteld om in 2025 minimaal 30% minder CO2 uit te stoten ten opzichte van het jaar 2022 en in 2030 moet het met 50%  zijn gereduceerd.

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.