Duurzaam wonen op een historische locatie

Park070

Op de locatie van het voormalige CBS gebouw in Voorburg realiseert Van Wijnen Haarlemmermeer B.V., in opdracht van BPD, 229 stads- en parkwoningen en appartementen en een ondergrondse parkeergarage. In Park070 speelt duurzaamheid een belangrijke rol.

Park070

Het oude CBS gebouw is circulair gesloopt; grondstoffen en onderdelen worden voor 98% hergebruikt of gerecycled. De kelder van het gebouw, een voormalige atoom- en schuilkelder, blijft behouden en wordt getransformeerd tot een parkeergarage. Park070 is hierdoor geheel autovrij. De algemene ruimten, woningen en appartementen worden zo energiezuinig mogelijk gemaakt. De energie die wél gebruikt wordt is zo veel mogelijk afkomstig van hernieuwbare bronnen, zoals zonnepanelen en een Warmte Koude Opslag (WKO). In Park070 wordt het regenwater opgeslagen om de (privé en collectieve) tuinen mee te bewateren.

Dycore levert ribbenvloeren en deels kanaalplaatvloeren voor de begane grond en breedplaatvloeren voor de verdiepingen. Naar verwachting worden de eerste woningen in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd.

Image

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer informatie over onze vloeren, een offerte aanvragen of advies bij de verwerking van onze producten? Een team van specialisten staat klaar om u te helpen.

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.