Hogere capaciteit toe te kennen aan het stortvlak door opruwen
02/07/2020

Nadat de bouwwereld werd opgeschrikt door de plotselinge gedeeltelijke instorting van de parkeergarage in Eindhoven, is door een groot aantal partijen de afgelopen drie jaar uitvoerig onderzoek gedaan, welke zich specifiek richt op vloervelden met een belastingafdracht in twee richtingen. Diverse publicaties en rapporten zijn al enige tijd beschikbaar voor bestaande bouw, waarmee gebouweigenaren aan de slag kunnen gaan. Maar wat te doen met nieuwbouw?

Het ziet er naar uit dat binnen afzienbare tijd ook hiervoor regelgeving (constructief en productietechnisch) beschikbaar komt. Een van de beschreven voorwaarden zal zijn dat het stortvlak van de breedplaatschil opgeruwd is, volgens de geldende specificaties in de norm.

Image

Dycore is hier al enige tijd mee gestart en vele klanten zullen dit zeker opgemerkt hebben. Om ervoor te zorgen dat de betrouwbaarheid van opruwen is gewaarborgd, heeft Dycore het afgelopen jaar intern proefgedraaid met het opruwen van haar elementen. De afgelopen maanden zijn we gestart om nieuwe projecten op basis van een opgeruwd stortvlak uit te rekenen volgens de geldende normen, voorschriften en beschikbare rapporten.

Dit houdt concreet in dat er een hogere capaciteit aan het stortvlak toegekend mag worden dan voorheen het geval was bij een glad stortvlak. Deze wijziging zal dan ook terug te vinden zijn in onze berekeningen en op onze tekeningen. Hierdoor is en blijft de Dycore breedplaatvloer een uitstekende keuze voor een groot aantal toepassingen, waaronder ook een belastingafdracht in twee richtingen.

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.