Duurzaam bouwen. Dat is Dycore

Vanaf mei 2022 is Dycore in het bezit van het zilveren CSC (Concrete Sustainability Council) certificaat voor alle drie de productielocaties. Dycore laat hiermee zien dat het volop mee doet met het verduurzamen van de gehele betonsector.

Met het behalen van het CSC certificaat kan Dycore officieel aantonen dat de gebruikte grondstoffen afkomstig zijn van traceerbare en verantwoorde bronnen. Het certificaat dient dan ook als duurzaamheidskeurmerk voor alle Dycore producten: breedplaat-, ribben-, kanaalplaat- en leidingplaatvloeren.

Naast de aandacht voor de herkomst van grondstoffen, vormt de naleving van wetgeving (onder meer mensenrechten en arbeidsvoorwaarden) en de zorg voor een veilige werkomgeving een belangrijk onderdeel binnen het certificaat. De diverse managementsystemen en de door Dycore gehanteerde “16 levensreddende regels” zijn hierin de voornaamste pijlers binnen Dycore.

Voor u als klant geeft dit de zekerheid dat u zonder zorgen uw vloeren bij Dycore kunt afnemen en in het bijzonder wanneer u duurzaam wilt bouwen op basis van bijvoorbeeld een BREEAM-NL certificering.

csc certificaat

BREEAM-NL

Binnen BREEAM-NL kunt u het CSC certificaat en de geverifieerde EPD’s (Environmental Product Declarations) van Dycore voor een aantal credits gebruiken.

Credit MAT 01
Op basis van de geverifieerde EPD’s is de milieuscore van de Dycore producten te raadplegen via de NMD (Nationale MilieuDatabase). Via deze weg kunt u de milieuprestatie van uw gebouw te bepalen (CN2) en is deze data eveneens te gebruiken om een materiaalpaspoort op te stellen (CN6).

Credit MAT 03
Binnen de hiervoor beschikbaar gestelde MAT03-tool kan voor alle Dycore vloersystemen het CSC certificaat geselecteerd worden (CN4/CN5) en kunt u met de keuze voor de producten van Dycore maximaal scoren voor deze credit.

CSC certificaat
Het CSC certificaat vormt een betrouwbaar en onafhankelijk bewijs dat de producten van Dycore duurzaam geproduceerd zijn. Als keurmerkhouder is Dycore dan ook trots dat zij voldoet aan de strenge eisen die hieraan gesteld worden. Dit alles met als doel om bij te dragen aan een beter toekomst voor eenieder.

Binnen Dycore is het aanpassen en optimaliseren van onze producten naar aanleiding van wensen uit de markt en regelgeving door de overheid een continu proces. Hierbij staat de veiligheid van mensen, het verduurzamen van onze producten, en hiermee het beperken van de negatieve gevolgen voor het milieu, centraal.

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.