Stageopdracht spankooien

Ben je een student Werktuigbouwkunde of Mechatronica, heb je affiniteit met een productieomgeving en ben je graag betrokken bij nieuwe ontwikkelingen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Waar gaat het om?

Op onze locatie Oosterhout worden kanaalplaatvloeren geproduceerd volgens de ‘lange baan methode’. De elementen worden hierbij op een productiebaan gestort en per baan wordt een wapeningspatroon van voorspanwapening toegepast. De wapeningspatronen zijn per baan verschillend. Dit is afhankelijk van de constructieve belastbaarheid per elementtype. Het voorspanstaal wordt op rollen aangeleverd. De rollen worden in kooien geplaatst, ontdaan van de staalbanden die ze bijeen houden en vervolgens in gebruik genomen. De kooien staan in de achterzijde van de hal. Vanuit deze kooien worden de draden over de baan getransporteerd.

Afstudeeropdracht

De opdracht is vierledig:

  • Het totaal aantal kooien dient gereduceerd te worden, met als gevolg dat er een machine (haspel) bedacht moet worden die individuele draden kan opwikkelen.
  • Het gebied waar de kooien in worden afgewikkeld moet een afgeschermd gebied zijn met een actie noodstopcircuit (Fortress/Interlock).
  • Rollen moeten vanuit een overzichtelijke situatie worden afgewikkeld om knopen te voorkomen.
  • Voorbereiding installatie spanpatroon in een aangegeven tijdsduur.

Profiel

  • Je volgt een opleiding Werktuigbouwkunde, Mechatronica of iets vergelijkbaars,
  • Je kunt zowel zelfstandig als in een team werken,
  • Je hebt affiniteit met een productieomgeving

Begeleiding

Dagelijks zal het hoofd Technische Dienst aanspreekpunt zijn voor de opdracht en inhoudelijk maak je deel uit van een eigen ontwikkelteam.

We verwachten dat deze opdracht 3 tot 6 maanden zal duren.

Interesse?

Voor inhoudelijke informatie over het project kun je contact opnemen Sjors van Gils via 0162 – 477 477 of per mail s.vangils@dycore.nl. Je motivatiebrief en CV stuur je naar vacatures@drbg.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Productie kanaalplaatvloer Oosterhout

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.