Stageopdracht hijsmiddel breedplaatvloeren

Ben je een student Werktuigbouwkunde, heb je affiniteit met een productieomgeving en ben je graag betrokken bij nieuwe ontwikkelingen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Waar gaat het om?

Dycore levert een compleet assortiment vloeren voor de professionele bouw. Binnen onze fabriek in Breda worden de breedplaatvloeren vervaardigd. Voor het hijsen van breedplaatvloeren wordt gebruik gemaakt van een 4- of 8-sprong. Omdat de stapels met vloeren op een trailer staan, is de werkhoogte voor degene die handmatig de 4- of 8-sprong dient aan te haken in de tralieliggers van de breedplaat altijd hoger dan 2,5 meter. Zoals de Arbowet voorschrijft, dient vanaf een hoogte > 2 meter boven werkniveau een valbescherming te worden aangebracht. Dit laatste vormt op de bouwplaatsen in Nederland waar breedplaatvloeren worden gehesen een (nog niet opgelost) veiligheidsrisico.

Afstudeeropdracht

De opdracht luidt: ontwikkel een hijs-tool voor breedplaatvloeren, zodat deze niet handmatig aangepikt dienen te worden op de bouwplaats. Een dergelijk hijsgereedschap bestaat nog niet. Hier ligt de mooie uitdaging om een dergelijke hijs-tool te ontwikkelen binnen een eigen ontwikkelteam.

Profiel

  • Je volgt een opleiding Werktuigbouwkunde of iets vergelijkbaars,
  • Je kunt zowel zelfstandig als in een team werken,
  • Je hebt affiniteit met een productieomgeving

Begeleiding

Dagelijks zal het hoofd Technische Dienst aanspreekpunt zijn voor de opdracht en inhoudelijk maak je deel uit van een eigen ontwikkelteam.

We verwachten dat deze opdracht 3 tot 6 maanden zal duren.

Interesse?

Voor inhoudelijke informatie over het project kun je contact opnemen Jos de Laat, hoofd Technische Dienst via 0162 – 477 477 of per mail j.de.laat@dycore.nl. Je motivatiebrief en CV stuur je naar vacatures@drbg.nl.

Tasveld breedplaatvloer Breda