Staalvezelbeton in de Dycore ribbenvloer

Onze ribbenvloer is een prefab element met (staal)vezelbeton. Vezelbeton is een composietmateriaal dat bestaat uit beton waarin staalvezels, kunststofvezels of vezels van andere materialen zijn verwerkt welke willekeurig over de doorsnede zijn verspreid.

In het productieproces van de Dycore ribbenvloeren zijn de eigenschappen van beton verbeterd door het toepassen van staalvezels die de functie van de traditionele spiegelwapening overnemen. De constructieve wapening in de ribben wordt gerealiseerd door voorspanstrengen.

(Constructieve) voordelen

Het toepassen van staalvezelbeton, in vergelijking met beton met traditionele wapening, levert de volgende constructieve voordelen:

  • Staalvezels (wapening) aanwezig over de gehele doorsnede van het element, sterkere randen.
  • Hogere treksterkte van het beton, scheurweerstand.
  • Grotere opneembare puntlasten op de spiegel, tot 1000 kg (bijvoorbeeld belastingen uit warmtepomp).

Voor de klant geeft het toepassen van staalvezelbeton naast de voornoemde constructieve voordelen de volgende voordelen:

  • Meer flexibiliteit van de positie van de sparingen in de spiegel.
  • Additionele voorzieningen/sparingen kunnen op de bouwplaats na overleg vaak gewoon in de spiegel geboord worden.

De technische eigenschappen van de Dycore ribbenvloer inclusief staalvezelbeton zijn door design by testing bepaald en door KIWA gecertificeerd.

Image

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.