Eenvoudige betonkering verhoogt bouwsnelheid

De betonnen randkist wordt toegepast als betonkering en is voorzien van constructieve (korf-) wapening. Hierdoor is de Dycore betonnen randkist een volwaardig onderdeel van de constructieve vloer in de eindfase en kan deze dan ook als zodanig belast worden. Als korfwapening worden haarspelden Ø6-100 toegepast, welke verankerd worden in de later gestorte druklaag. Extra benodigde randwapening kan direct achter het element aangebracht worden op de bouwplaats. Het is mogelijk om een (dragende) binnenwand hiermee volledig op de vloerrand te plaatsen.

Bouwsnelheid

Voordat begonnen kan worden met het storten van breedplaatvloeren moeten de vloerranden voorzien worden van een randkist. Dit is een kostbare en tijdrovende klus. Met de betonnen randkist is dit niet meer nodig. Op de bouwplaats kan men gelijk beginnen met het aanbrengen van leidingwerk, bijlegwapening en andere voorzieningen, waarna de vloer kan worden afgestort.

betonnen randkist

De betonnen randkist heeft een dikte van 40 mm. De randkist wordt geproduceerd in segmenten en geplaatst op betonnen afstandhouders. Deze opdeling in segmenten zorgt er voor dat de breedplaatvloeren kunnen worden voorzien van een toog.

betonnen randkist

Dwarsdoorsneden: de uitvoering aan een langszijde van de breedplaat (links) en aan een kopzijde van de breedplaat (rechts).

De betonnen randkist wordt in het algemeen toegepast ter plaatse van de plaatrand van het breedplaat element, maar het is ook mogelijk om deze rondom grote sparingen (waaronder een trapgat) toe te passen. Voor kleinere sparingen (en bij een complexe plaatcontour) adviseren wij een stalen randkist toe te passen. Bespreek dit vooraf met ons, zodat wij u van een juist advies kunnen voorzien.

Wilt u meer weten over de toepassing van de betonnen randkist? Neem contact op met afdeling Verkoop.

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.