Logistieke uitdaging

Vervoer over land, zee én spoor voor bijzonder project in Zweden

In de plaats Lund in het zuiden van Zweden realiseert Skanska een multidisciplinaire onderzoeksfaciliteit; het European Spallation Source ERIC (ESS). Het ESS is de krachtigste neutronenbron ter wereld van de volgende generatie. Zij stelt wetenschappers in staat om de fundamentele atoomstructuren en -krachten te zien en te begrijpen op een lengte- en tijdschaal die bij andere neutronenbronnen onhaalbaar is.

Aan dit project levert Byldis Prefab B.V. een mix van verschillende prefab beton elementen. In opdracht van Byldis Prefab levert Dycore ca. 3.200 m2 kanaalplaatvloeren in verschillende diktes. De elementen zijn voor het hijsen allemaal voorzien van 4 hijslussen per plaat.

Image

Logistiek

Het transport van onze productielocatie Oosterhout naar Lund wordt verzorgd door Trimodal Europe BV. Dycore plaatst de kanaalplaatvloeren op een flat. De flat racks worden vervolgens per vrachtwagen naar Moerdijk gebracht. Vanaf de spoorterminal in Moerdijk worden de flats per spoor naar Lubeck verstuurd, waar ze per ferry naar Malmö worden gebracht. De flats worden in Malmö opgehaald door een sideloader.

Flexibiliteit

Bij de traditionele vervoerswijze over de weg met platte trailers dient direct gelost te worden op de bouwplaats. Door weersomstandigheden of wanneer er tijdens de bouw vertraging is opgelopen, is dit niet altijd direct mogelijk. Door het gebruik van de sideloaders worden wachturen op de bouwplaats voorkomen. De aannemer kan de flats zelf van het chassis lossen zonder tussenkomst van de bouwkraan en zijn flexibel in de plaats van lossing.

De verwachting is dat in 2023 begonnen wordt het met wetenschappelijke gebruikersprogramma. De bouwfase zal in 2025 voltooid zijn.

Image

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.