Jarenlange samenwerking

Dycore systeemvloeren aan basis van appartementencomplex in Tudorstijl in Hoofddorp

In Hoofddorp bouwt Ouwehand Bouw uit Katwijk in opdracht van Hestia 57 appartementen voor de huursector. Dycore levert de prefab betonnen systeemvloeren in verschillende soorten en vormen. Een goede samenwerking is essentieel om de strakke planning bij het leggen van de vloerplaten te halen.

Image

Aan de zuidkant van Hoofddorp bouwt Ouwehand het appartementencomplex The College. Het wooncomplex met 57 appartementen wordt traditioneel gebouwd met kalkzandsteen en breedplaatvloeren. Het complex wordt gebouwd in Tudorstijl. Deze stijl was gangbaar in de Engelse architectuur ten tijde van de heerschappij van het vorstenhuis Tudor zo’n 5 eeuwen geleden, en kenmerkt zich door versieringen in het metselwerk zoals bogen, trapgevels en grote schoorstenen. De vele details aan het exterieur noodzaken tot een goede afstemming van materialen en werkzaamheden op de bouw. De bouw is eind juni 2020 begonnen en wordt volgens planning in september 2021 opgeleverd. Heren 5 Architecten in Amsterdam is verantwoordelijk voor de architectuur.

Jarenlange samenwerking

De constructie wordt gebouwd met breedplaat-, kanaalplaat- en ribbenvloeren van Dycore. De keuze voor Dycore was volgens projectleider Tjeerd Wouters van Ouwehand Bouw een logische: ‘Dycore is voor ons een partner waarmee we al lang samenwerken. We kiezen voor onze bouwprojecten bewust partners met wie we een langdurige samenwerking hebben. Ze leveren alle typen vloeren voor dit project in Hoofddorp en dat is voor ons een belangrijke reden om ook hier voor Dycore te kiezen’.

Overspanning tot 7,0 meter

Accountmanager Yusuf Kölemenoglu is namens Dycore betrokken bij bouwproject The College. ‘Op de begane grond worden ribbenvloeren gelegd en geïsoleerde kanaalplaatvloeren. Als verdiepingsvloeren passen we de breedplaatvloeren toe. De ribbenvloeren zijn relatief lichte vloeren, die wij met voorgespannen beton maken waarbij een overspanning tot 7,0 meter mogelijk is. Dit kan lang niet iedere leverancier. Daar waar zwaardere belastingen op de vloeren komen, hebben we de geïsoleerde kanaalplaatvloeren toegepast. Voor de verdiepingsvloeren gebruiken we de breedplaatvloeren omdat onder andere flexibiliteit benodigd is door het vele leidingwerk.

Image

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer informatie over onze vloeren, een offerte aanvragen of advies bij de verwerking van onze producten? Een team van specialisten staat klaar om u te helpen.

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.