Massieve plaatvloeren voor een hoge bouwsnelheid en geluidsisolatie

Studentenhuisvesting campus TU Eindhoven

TU/e Science Campus is volop in ontwikkeling. Het moet een aantrekkelijke ontmoetingsplaats worden voor studenten, onderzoekers en ondernemers, met uitstekende faciliteiten en voorzieningen. Een groene campus midden in de stad. Permanente studentenhuisvesting past prima binnen dit plan.

Aan de noordkant van de campus, vlakbij het riviertje De Dommel, verrijst een woontoren van 14 verdiepingen met 303 wooneenheden met een mix van zelfstandige één- en tweekamerwoningen en groepswoningen. Door de hoogte van 44 meter zal het gebouw straks goed te zien zijn vanaf de ringweg van Eindhoven.

Image

Geluidsisolatie én bouwsnelheid

Dycore levert speciale voorgespannen massieve plaatvloeren aan Hurks Prefabbeton. Deze vloerplaten hebben voldoende massa voor de vereiste geluidsisolatie. Vanwege de gewenste bouwsnelheid voor het gebouw met 14 verdiepingen is gekozen voor prefab vloerplaten. Holle kanaalplaten hebben niet voldoende massa per m2 of er zou een grotere vloerdikte nodig zijn, wat bouwkundig grote gevolgen heeft. De voorgespannen massieve plaatvloer is een kanaalplaatvloer zonder kanalen. De vloerelementen zijn 255 mm dik en hebben bij dit project een vrije overspanning van bijna 8 meter.

Kwalitatief én betaalbaar

Het gebouw wordt helemaal gebouwd uit prefab elementen. Zowel het casco als de badkamers zijn in de fabriek gemaakt en worden op de bouwplaats geassembleerd. De opbouw van het casco, de sparingen, de plattegronden en de technische installaties zijn hierop ontworpen. Dit resulteert in een korte bouwtijd waarbij toekomstige aanpassingen in het gebouw mogelijk blijven. Door ontwerp en materiaalgebruik sluit het gebouw perfect aan bij de bestaande gebouwen op het campusterrein.

Uitgangspunt voor het ontwerp is betaalbare woonruimte met een grote ruimtelijke kwaliteit op zowel het niveau van het gebouw als van de individuele woning. Dit wordt bijvoorbeeld zichtbaar in de toepassing van grote ramen en in de over dimensionering van publieke ruimtes.

Betrokken partijen

  • Opdrachtgever: Stichting Woonbedrijf SWS/Hhvl (Vestide)
  • Gedelegeerd ontwikkelaar: Hurks Vastgoedontwikkeling
  • Ontwerp: vof Office_Winhov / BDG architecten ingenieurs
  • Constructie: Hurks Delphi Engineering
  • Aannemer: Bouwbedrijf Huybregts-Relou
  • Technische installaties: Deerns
  • Brandveiligheidsadvies: Grontmij

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer informatie over onze vloeren, een offerte aanvragen of advies bij de verwerking van onze producten? Een team van specialisten staat klaar om u te helpen.

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.