Royaal wonen

Royaal wonen in Het Land in Spijkenisse

In de stijl van de jaren 30 verrijst deelplan Het Land, onderdeel van de nieuwe stadswijk aan de Maas ‘De Elementen’. In verschillende fasen krijgt Het Land gestalte. Iedere fase weer met subtiele wijzingen ten opzichte van de vorige fase. Fase 11 omvat 30 woningen, bestaande uit twee-onder-een-kapwoningen en eengezinswoningen.

De bouw is in handen van van Dura Vermeer Bouw Zuid West B.V. Dycore ribbenvloeren voor de begane grond en Dycore breedplaatvloeren voor de verdiepingen zijn gebruikt bij dit project.

Het Land Spijkenisse

Architectuur

Het Land is een ruim opgezette, groene wijk met royale huizen en diepe tuinen. De jaren ’30 architectuur zie je overal terug in bouwkundige details als erkers, dakoverstekken en metselverbanden. Maar dan in een modern jasje.

Kwalitatief én betaalbaar

Het gebouw wordt helemaal gebouwd uit prefab elementen. Zowel het casco als de badkamers zijn in de fabriek gemaakt en worden op de bouwplaats geassembleerd. De opbouw van het casco, de sparingen, de plattegronden en de technische installaties zijn hierop ontworpen. Dit resulteert in een korte bouwtijd waarbij toekomstige aanpassingen in het gebouw mogelijk blijven. Door ontwerp en materiaalgebruik sluit het gebouw perfect aan bij de bestaande gebouwen op het campusterrein. Het schijfvormige gebouw bestaat uit drie geledingen. Het zwaartepunt van het volume ligt aan de campuszijde en het slanke deel aan de kant van het Dommeldal. De verfijnde opbouw van de gevel spiegelt het gebruik van gridstructuren op de campus.

Uitgangspunt voor het ontwerp is betaalbare woonruimte met een grote ruimtelijke kwaliteit op zowel het niveau van het gebouw als van de individuele woning. Dit wordt bijvoorbeeld zichtbaar in de toepassing van grote ramen en in de over dimensionering van publieke ruimtes.

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer informatie over onze vloeren, een offerte aanvragen of advies bij de verwerking van onze producten? Een team van specialisten staat klaar om u te helpen.

 

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.