Flexibele indeling met ribbenvloeren

Ribbenvloeren in combinatie met een houten opbouw van woningen

In Amersfoort bouwt Karbouw een unieke, aardgasloze en groene woonwijk, bestaande uit 103 appartementen, 7 Urban Villa’s en 40 eengezinswoningen. Bijzonder is dat de 40 woningen en 7 Urban Villa’s gebouwd worden in hout: Crossliaminated Timber (CLT). Deze schone bouwstijl zorgt voor een lagere CO2-uitstoot van het bouwproces, minder transportbewegingen en de mogelijkheid tot verplaatsen en recyclen van de woning.

Image

Als begane grondvloer voor de grondgebonden woningen heeft Karbouw gekozen voor de voorgespannen ribbenvloeren van Dycore. Naast geluids-en trillingsoverdracht zijn locatie en methodiek van het monteren van de houten gevelelementen een aandachtspunt. Al in een vroeg stadium is uitvoerig met elkaar gesproken hierover. De combinatie van de flexibele indelingen, die mogelijk zijn met de Dycore ribbenvloeren, en het akoestisch oplegmateriaal van Vilton maakt de toepassing van de voorgespannen ribbenvloer de perfecte keus voor Karbouw. In totaal levert Dycore 2.100 m2 ribbenvloeren op dit project.

Image

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer informatie over onze vloeren, een offerte aanvragen of advies bij de verwerking van onze producten? Een team van specialisten staat klaar om u te helpen.

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.