42 identieke woningen

Nul op de meter én gasloos bouwen

Woningbouwcorporatie Fides wilde op drie verschillende locaties verspreid over twee dorpen identieke woningen realiseren. De omvang van het aantal woningen per plaats was echter te laag om voor elk een apart project te benoemen. Daarom zijn alle woningen in één project ondergebracht. In totaal gaat het om 42 woningen, bestaande uit 11 appartementen en 31 seniorenwoningen. In een later stadium zijn er nog 5 woningen bijgekomen op een 4e bouwlocatie in Ooltgensplaat, in opdracht van Woningbouw corporatie Beter Wonen.

 

 

Nul op de meter

De bouw is in handen van Kroon & de Koning. Het Heembeton casco vormt de basis voor alle woningen. De woningen zijn identiek aan elkaar en het type is al eerder in andere bouwprojecten gerealiseerd. Hier is echter een aanvullende eis gesteld. De woningen en appartementen dienden, vooruitlopend op de regelgeving, ook gasloos te zijn.

Bij elke locatie zijn een bodembron met warmtepomp, een verwarmings- en ventilatiesysteem op basis van WTW en zonnepanelen op de daken toegepast. In het project zijn de Dycore ribbenvloeren en kanaalplaatvloeren gebruikt.

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer informatie over onze vloeren, een offerte aanvragen of advies bij de verwerking van onze producten? Een team van specialisten staat klaar om u te helpen.

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.