Water-, Hof- en Singelwoningen

Noorderkwartier Amsterdam

Aan de noordkant van Amsterdam vindt momenteel een flinke uitbreiding van de stad plaats. Vlakbij de A10 en Station Noord van de Noord/Zuidlijn ontwikkelt Centrum Zone Amsterdam Noord (CZAN) het gebied opnieuw. De eerste 94 woningen van het deelproject Noorderkwartier worden gerealiseerd door BAM Wonen.

Fase I bestaat uit 61 Water-, Hof- en Singelwoningen. Fase II omvat 33 Singelwoningen. De Singelwoningen lopen met de bocht van de rondweg mee en ook de Hofwoningen zijn ‘rondgebouwd’. De waterwoningen zijn splitlevelwoningen. De woningen worden gebouwd volgens ‘Bam Wonen Bouwen op Maat’. Dycore levert alle prefab betonnen systeemvloeren.

plattegrond project amsterdam

Logistiek

De hoeveelheid trailers om de producten aan te leveren en de drukte op de wegen rondom Amsterdam vragen logistiek gezien ook aandacht. Door de inzet van wisseltrailers is de aannemer niet afhankelijk van de doorstroom van het verkeer en sluiten de leveringen aan op de dagplanning.

In totaal omvat het project 4.600 m2 ribbenvloer, 580 m2 kanaalplaatvloer en 14.000 m2 breedplaatvloer. Daarnaast is er door BAM ook nog een stukje in het werk gestort voor keldervloeren bij de Hofwoningen.

Samenwerking

Vooraf zijn goede afspraken gemaakt om een soepel verloop van het bouwproces te garanderen. De speelsheid van de woningen die zich kenmerkt door balkons, verschillende niveaus (splitlevel), verspringende en ronde gevels én de vele kopersopties, vooral bij de Waterwoningen, geven vloertechnisch uitdagingen. In het voortraject is onderzocht hoe we de wensen van de architect konden vertalen naar ons vloeraanbod tegen zo min mogelijke kosten voor alle partijen.

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer informatie over onze vloeren, een offerte aanvragen of advies bij de verwerking van onze producten? Een team van specialisten staat klaar om u te helpen.

 

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.