Een compleet nieuwe, duurzame stadswijk

291 woningen ‘De Nieuwe Defensie’ te Utrecht

Op slechts 10 minuten loopafstand van het centrum van Utrecht verrijst een compleet nieuwe, duurzame stadswijk. Het project ‘De Nieuwe Defensie’ omvat in totaal 950 woningen. ERA Contour realiseert nu de eerste twee bouwblokken met in totaal 291 woningen. Het project ontleent zijn naam aan de locatie waarop gebouwd wordt, namelijk een voormalig defensieterrein.

Image

De Nieuwe Defensie is onderdeel van de Merwedekanaalzone, een plan waarbij het gebied tussen het Merwedekanaal en de Europalaan de komende jaren verandert van een bedrijventerrein in een levendige wijk. In project De Nieuwe Defensie is gekozen voor een gemengd woonprogramma met sociale huurwoningen en koopwoningen. In de eerste fase gaat het om 211 koopwoningen – gezinswoningen, appartementen en penthouses – en 80 sociale huurwoningen.

Image

De gehele wijk wordt aangesloten op stadswarmte; industriële restwarmte wordt gebruikt voor de vloerverwarming en het warme water. Voor ventilatie worden WTW-ventilatie units (warmte-terug-win) geplaatst. Door gebruik te maken van binnentuinen en groene architectuur is het mogelijk om in de stad ruimte voor rust te vinden. Dit mede door juiste beplanting en het autoluwe karakter van de wijk.

Dycore levert aan dit project ca. 1.800 m² ribbenvloeren en 34.500 m² breedplaatvloeren.

Image

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer informatie over onze vloeren, een offerte aanvragen of advies bij de verwerking van onze producten? Een team van specialisten staat klaar om u te helpen.

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.