Nieuwbouw en monument gaan samen in Roosendaal

Het gebouw, waarin het Norbertus Gertrudis Lyceum in Roosendaal is gevestigd, kent zijn oorsprong in 1925 en heeft daardoor een monumentale status. Het is bdg architecten gelukt een ontwerp te maken, waarin het monument letterlijk centraal staat en toch een flexibel en multifunctioneel onderwijsgebouw wordt gerealiseerd.

Image

Bouwbedrijf Boot B.V. is verantwoordelijk voor deze realisatie. Dycore levert bijna 8.000 m2 kanaalplaatvloeren aan dit project, wat naast een onderwijsgebouw voor 1.600 leerlingen ook een sportvoorziening bestaande uit vier gymzalen omvat.

Het oorspronkelijke monument is T-vormig. Dit vormt de basis en zal in de functie van theater centraal in het atrium van de nieuwbouw staan. De uitbreiding van het lyceum wordt gerealiseerd achter het monument, zodat de uitstraling van het gebouw naar de Lyceumlaan gelijk blijft.

Norbertus Gertrudis Lyceum

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer informatie over onze vloeren, een offerte aanvragen of advies bij de verwerking van onze producten? Een team van specialisten staat klaar om u te helpen.

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.