Depot Boijmans Van Beuningen

Museumpark Rotterdam is een blikvanger rijker

Depot Boijmans Van Beuningen opent haar deuren op 6 november 2021. Rotterdam heeft hiermee een wereldprimeur: het is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. In het Depot is de hele kunstcollectie, bestaande uit ruim 151.000 objecten, van het Museum Boijmans Van Beuningen te zien.

Image

Het museum is momenteel gesloten vanwege een grootschalige renovatie en vernieuwing. De wereldberoemde kunstcollectie van het museum is als een reis door de kunstgeschiedenis van de Middeleeuwen tot de 21e eeuw. Tijdens de renovatie is het noodzakelijk de collectie elders op te slaan en deze krijgt nu onderdak in het nieuwe Depot Boijmans Van Beuningen.

Het depot is ontworpen door architectenbureau MVRDV. Om een zo uitnodigend mogelijk publiek depot te ontwerpen, is gekozen voor een ronde vorm. Het unieke gebouw is 39,5 meter hoog en heeft een overstek van 10 meter. De spiegelende gevel zorgt ervoor dat het gebouw visueel opgaat in zijn omgeving. Het depot heeft een dakbos en biedt een panoramisch uitzicht over Rotterdam.

De bescheiden, maar toch uiterst noodzakelijke, bijdrage van Dycore omvat de levering van de 320mm en 200mm dikke kanaalplaatvloeren voor de dakvloer. De bouw is in handen van BAM Bouw en Techniek – Grote Projecten in opdracht van de gemeente Rotterdam.

Kijk voor meer informatie over het depot op Depot Boijmans Van Beuningen.

*Fotografie: Ossip van Duivenbode, namens Boijmans Van Beuningen

Image

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer informatie over onze vloeren, een offerte aanvragen of advies bij de verwerking van onze producten? Een team van specialisten staat klaar om u te helpen.

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.