15 gebouwen, met elk een eigen stijl en karakter

Breedplaatvloeren van Dycore solide basis voor uniek project Little C

Op de kop van de Coolhaven in Rotterdam wordt Little C gebouwd. Het project bestaat uit 15 gebouwen, met elk hun eigen stijl en karakter. Ze bieden ruimte aan ruim 300 woningen en 10.000 m2 kantoren en (plint)faciliteiten. Dycore is de trotse leverancier van circa 58.000 m2 breedplaatvloeren.

Image

Little C is geïnspireerd op de New Yorkse wijk Greenwich Village, de Berlijnse Hackesche Höfe en op robuuste Rotterdamse pakhuizen. Architect CULD | INBO heeft een stoere, stadse uitstraling gecombineerd met een ontspannen sfeer door een unieke mix van architectonische stijlen en materialen. Door veel gebruik van groen loopt de binnenruimte vloeiend over in de buitenruimte. Karakteristieke loopbruggen verbinden de gebouwen. Een parkeergarage, verschillende kantoren, lofts, appartementen, horecagelegenheden en Familiehuis Daniel den Hoed huisvesten zich in de gebouwen.

Werkwijze

Little C is volledig uitgewerkt in BIM. Bijna elke loft is anders en is naar de wensen van de kopers aangepast. Daarnaast wordt Little C in vijf bouwstromen op een kleine ruimte midden in de stad gerealiseerd. Dit maakt het een ingewikkelde logistieke operatie. Het groot aantal leveringen aan dit project vraagt om een uitgebreide planning. De uitvoerders van de bouwcombinatie en de projectcoördinator van Dycore hebben wekelijks contact om alle just-in-time leveringen door te spreken, zodat de bouw soepel doorloopt.

Image

Betrokken partijen

Aannemer: Bouwcombinatie Little C V.O.F.
Opdrachtgever: TBI-ondernemingen ERA Contour en J.P. van Eesteren
Architect: CULD (Complex Urban Landscape Design) | INBO
Looptijd: 2018 – 2021

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer informatie over onze vloeren, een offerte aanvragen of advies bij de verwerking van onze producten? Een team van specialisten staat klaar om u te helpen.

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.