Uniek: een stadspark op 45 meter hoogte

Op de meest centrale plaats van Nederland verrijst Central Park. Tussen het Stadskantoor en De Syp en naast Utrecht Centraal wordt het 90 meter hoge kantoorgebouw gerealiseerd.

Westflank

Het gebouw bestaat uit 22 verdiepingen en bevat straks 28.000 m2 kantoorruimte en 500 m2 horecagelegenheid.

Op een hoogte van 45 meter is een stadspark gesitueerd. Dit door glas omgeven, groen en inpandig park omvat twee verdiepingen en deelt het gebouw als het ware in tweeën. Het park geldt als ontmoetingsruimte voor alle gebruikers van het gebouw.

Overspanningen tot 16 meter

Dycore levert kanaalplaatvloeren aan dit unieke project. In de parkeerkelder zijn kanaalplaten met overspanningen tot 16 meter gemonteerd. Een uitdagende klus, omdat de kanaalplaatvloeren tussen de stalen balkenstructuur gemanoeuvreerd moesten worden. Ook voor de verdiepingsvloeren is gekozen voor kanaalplaatvloeren. Omdat het hier om een binnenstedelijke postzegellocatie gaat is de aanvoer van de vloeren logistiek gezien een uitdaging. Een goede voorbereiding en afstemming van de leveringen is dan ook van groot belang.

De werkvloeren van de in totaal 23 verdiepingen zijn efficiënt en flexibel in te delen. Het gemiddeld vloeroppervlak per verdieping bedraagt 1.300 m2. Elk gewenst werkplekconcept is te realiseren en de werkvloeren zijn voorbereid op eventuele interne verbindingstrappen.

Westflank

Duurzaam

Het projectteam streeft naar een BREEAM Excellent-label, waarmee het kantoorpand aan alle eisen op het gebied van duurzaamheid voldoet. De bijdrage van Dycore bestaat uit toepassing van 30% betongranulaat in de kanaalplaatvloeren.

Betrokken partijen

Opdrachtgever: Angelo Gordon en APF International
Eindbelegger: Bouwinvest
Ontwikkelmanagement: Peak Development
Architect: GROUP A
Aannemer: BC Westflank Noord V.O.F. (Wessels Zeist en Wessels Rijssen)
Staalbouw: Voortman Steel Construction

Westflank

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.