Open ICT Labs

Fontys Hogeschool ICT krijgt nieuwe huisvesting

In 2020 nemen de medewerkers en studenten van Fontys Hogeschool ICT hun intrek in het nieuwe onderwijs- en onderzoekgebouw op campus Rachelsmolen.

Het nieuwe gebouw (R10) krijgt geen conventionele onderwijsindeling. In plaats van de gebruikelijke gangen en lokalen, wordt R10 een verzameling Open ICT Labs ofwel ‘OILS’. Een OIL is een open omgeving waarin grote groepen studenten al dan niet samen met docenten en partners uit het bedrijfsleven kunnen samenwerken, leren en experimenteren. Ector Hoogstad Architecten ontwierp hiervoor een royaal casco van drie volledig vrij indeelbare zones van 11 meter diep, met een verdiepingshoogte van 4,5 meter. Dit maakt het gebouw zeer flexibel.

Fontys Hogeschool R10

De onderwijsinstelling telt vier verdiepingen en kenmerkt zich o.a. door de transparante gevels. Aan de oostzijde creƫren overstekken een uitnodigende entree, aan de westzijde loopt het gebouw terrasvormig op. De bouw is in handen van Huybregts Relou. Dycore levert kanaalplaatvloeren voor de begane grond, 1e t/m 4e verdieping en de dakvloer. Het gebouw is uitgewerkt in BIM en deze 3D modellen vormen het startpunt voor de uitvoering.

Betrokken partijen

  • Opdrachtgever: Fontys Hogeschool
  • Architect: Ector Hoogstad Architecten
  • Aannemer: Huybregts Relou
Image

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer informatie over onze vloeren, een offerte aanvragen of advies bij de verwerking van onze producten? Een team van specialisten staat klaar om u te helpen.

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.