Instortvoorziening zorgt voor meer bouwsnelheid en betere arbeidsomstandigheden

BRISK Amsterdam

In Amsterdam Zuid-Oost verrijst in de nieuwe wijk Hondsrugpark het gevarieerde woonplan BRISK. Dit woonplan omvat vijf gebouwen van verschillende afmeting en biedt plaats aan appartementen, stadswoningen, een woonstudio, kantoorruimte en een parkeergarage. Het meest in het oog springend is de 70 meter hoge woontoren. Dycore levert breedplaatvloeren voorzien van een ingestort anker. Dit anker biedt vele voordelen in de uitvoeringsfase.

Image

Aannemer HSB Bouw uit Volendam realiseert het bouwplan in opdracht van Synchroon. Voor de gevelvulling is er in het ontwerp gekozen voor houtskeletbouw. Voor de constructieve verankering tussen gevel en vloer, hebben wij schroefhulzen aan de onderzijde van de breedplaatvloer ingestort. Om technische redenen kon de houtskeletwand niet vanuit de buitenkant worden gemonteerd, wat gebruikelijk is. Met het ingestorte anker kunnen de houtskeletbouwgevels op eenvoudige wijze vanaf de binnenkant gemonteerd worden.

Image

Dycore denkt in oplossingen

Toepassing van de schroefhulzen c.q. ankers zorgt voor betere arbeidsomstandigheden op de bouwplaats én een hogere bouwsnelheid. Het gaat hier om soms wel 10 ankers per gevel. Door het instorten van de schroefhulzen hoeft niet meer op hoogte geboord te worden, waardoor er geen stof en afval vrijkomt, de arbeidsintensiteit beduidend afneemt en daardoor de arbeidsomstandigheden beter zijn.

Uitvoeringsteam HSB Bouw: “Het gaat in totaal om 270 appartementen. Waar we normaal gesproken een dag nodig hebben voor twee appartementen, kost ons dit nu een paar uur. We hoeven nu alleen de beugels vast te draaien met een bout. Het instorten van de schroefhulzen scheelt dus niet alleen tijd, maar ook de kans op verzuim van de montageploeg wordt kleiner.”

Duurzaam ontwerp

Architectenbureau Arons & Gelauff (gebouwen 1 en 2) en Basic City (gebouwen 3, 4 en 5) hebben gekozen voor afwisselend hoog- en laagbouw met soms een overstek, soms juist een terugliggende gevel. De appartementen voldoen allemaal aan de BENG-eisen en beschikken over energielabel A+++. Ze zijn uitgerust met WKO-installatie en de daken worden voorzien van sedum én zonnepanelen.

BRISK Amsterdam

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer informatie over onze vloeren, een offerte aanvragen of advies bij de verwerking van onze producten? Een team van specialisten staat klaar om u te helpen.

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.