logistiek uitdagend vraagstuk

31 woningen Vijverpark Haarlem

Waar eerst de Haarlemse omnisportvereniging DSC’74 gevestigd was, wordt nu bouwproject Vijverpark gerealiseerd. Voor fase 7 van Vijverpark heeft aannemer Slokker Bouwgroep vestiging Amsterdam bewust gekozen voor een prefab cascosysteem. Dycore heeft hiervoor de ribbenvloeren, (geïsoleerde) kanaalplaatvloeren en de nieuwe, flexibele leidingplaatvloeren geleverd. Deze keuze is mede gemaakt in verband met de snelheid van bouwen.

Image

Fase 7 omvat 31 eengezinswoningen, verdeeld over 20 hofwoningen en 11 laanwoningen. Het ontwerp zorgt voor een speelse en klassieke uitstraling. De gevelstenen wisselen in kleur en de Franse balkons en houten Louvre luiken zorgen voor een speciale sfeer.

Image

Logistieke uitdaging

De woningblokken liggen allemaal parallel aan elkaar en de enige weg voor groot materiaal en materieel ‘in’ is meteen ook de enige weg ‘uit’. Een bijzonder logistiek uitdagend vraagstuk diende zich hiermee aan. Hoofduitvoerder Arie Molenaar heeft zich samen met zijn team en leveranciers hierover gebogen en is tot een oplossing gekomen. Nadat de funderingen van alle blokken waren gemaakt, is er per blok een volwaardige bouwweg in een rechte lijn overheen aangelegd zonder de funderingen te raken. Via deze bouwweg kon je met een kraan helemaal naar achteren rijden.

De volgende uitdaging was om voor de ruwbouw genoeg aanvoer en voorraad op de juiste dag en tijd te krijgen, zodat de montage niet stil kwam te liggen en de snelheid van bouwen bleef. In goede samenwerking met de aannemer heeft Dycore zijn expertise gedeeld en is er met een combinatie van “just in time” leveringen én zelflossers een constante aanvoer van de vloeren geregeld.

Image

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer informatie over onze vloeren, een offerte aanvragen of advies bij de verwerking van onze producten? Een team van specialisten staat klaar om u te helpen.

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.