Trekkrachten uit CLT constructie via ribbenvloer naar de fundering

10 woningen Noorderlicht te Tuitjenhorn

M.J. de Nijs en Zonen B.V. realiseert in Tuitjenhorn 10 rug-aan-rug woningen met een houten draagconstructie. Dycore levert ribbenvloeren voor de begane grond. Al in een vroeg stadium is Dycore betrokken bij dit project om de trekkrachten uit de CLT constructie over te brengen via de ribbenvloer naar de fundering.

Image

De ribbenvloer is niet berekend op het opnemen van grote trekkrachten. Daarom is samen gekeken naar een oplossing. Bij dit project is deze gevonden in een natte strook tussen de vloerelementen. Hierbij zorgen ankers ervoor dat de trekkrachten uit de CLT-wanden rechtstreeks worden doorgegeven naar de fundering.

Lees het volledige artikel in Bouwtotaal.

Image

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer informatie over onze vloeren, een offerte aanvragen of advies bij de verwerking van onze producten? Een team van specialisten staat klaar om u te helpen.

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.