Circulaire kanaalplaatvloeren
07/02/2023

Provincie Gelderland winnaar van de Circular Award Public 2023

Met het project ‘Circulair delven Prinsenhof’ is Provincie Gelderland de winnaar geworden van de Circular Award Public 2023. De award is uitgereikt door Jacqueline Cramer tijdens de aftrap van de Week van de Circulaire Economie.

De komst van het nieuwe Huis der Provincie in Gelderland zorgde ervoor dat het provinciale kantoorgebouw Prinshof A overbodig was geworden. Het gebouw is op een duurzame manier en zeer zorgvuldig uit elkaar gehaald. Dankzij deze methode, ook wel ‘circulair delven’, krijgt maar liefst 92% van de materialen van het oude gebouw een tweede leven in de nieuwbouw.

Uiteindelijk heeft het hoogwaardig hergebruik geresulteerd in een besparing van 2.400 ton CO2 en daarnaast veel grondstoffen. Grote uitblinker is het 1 op 1 hergebruik van beton. Alle Dycore kanaalplaten, wandelementen en kerndelen zijn hergebruikt in nieuwbouw, terwijl deze betonnen kolos daar in 1984 nooit voor ontworpen is. Nu krijgt het een tweede leven in sporthal Middachtensingel in Gemeente Arnhem en het Circulair centrum in Gemeente Heerde.

Als trotse partner van dit project feliciteren wij Provincie Gelderland met deze mooie erkenning.

provincie Gelderland winnaar circular award

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.