Warmtepompinstallatie gaat goed samen met de Dycore ribbenvloer
09/12/2019

De Dycore ribbenvloer neemt de extra belasting bij toepassing van een warmtepompinstallatie zonder problemen op.

Sinds 1 juli 2018 is gasloos bouwen niet langer alleen een duurzame optie, maar een verplichting vanuit de overheid. Geen enkel nieuwbouwhuis dat na deze datum een vergunning heeft gekregen, mag op het aardgas worden aangesloten. Alle nieuwe woningen worden daarom uitgerust met een alternatieve verwarmingsinstallatie. Eén van de meest gebruikte alternatieve manieren om de woning mee te verwarmen is een warmtepomp.

 

Image
Extra belasting

De warmtepompinstallatie wordt vaak in de technische ruimte op de begane grondvloer geplaatst. Het gewicht van de warmtepompinstallatie is groter dan de “klassieke” verwarmingsinstallatie en varieert meestal tussen 350 en 450 kg (incl. boiler). Deze extra belasting moet wel door de onderliggende vloer opgenomen worden. Gasloos bouwen heeft dus invloed, niet alleen op de installatie-eigenschappen, maar ook op het ontwerp van de dragende constructie van een gebouw.

Deze hogere constructieve eisen kunnen met de Dycore ribbenvloer gerealiseerd worden. Onze ribbenvloer kan een puntlast tot 10 kN (1.000 kg) opnemen en is geschikt voor het concept Duurzaam Bouwen.

De woningen binnen het project ’21 woningen Kroonjuweel’ te Oost-Souburg zijn voorzien van een warmtepompinstallatie. Aannemingsbedrijf Fraanje B.V. koos voor de Dycore ribbenvloer voor de begane grond en Dycore kanaalplaatvloeren voor de 1e en 2e verdieping.

Image

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.