Wintermaatregelen
08/11/2023

Veilig doorwerken in de winter

Zowel in de zomer als in de winter kan er goed gewerkt worden met de kanaalplaatvloeren. Let daarbij wel op dat de juiste maatregelen genomen worden. Bij lage temperaturen veilig doorwerken kan, mits aan de volgende maatregelen gedacht wordt:

  • Zorg voor een veilige beloopbaarheid van de vloeren tijdens de bouwfase door gladheid te voorkomen.
  • Verzeker de werking van de ontwateringsgaatjes.
Image

Voorkom gladheid – gebruik géén zout

Voorkom plasvorming op vloeren en gebruik ter bestrijding van gladheid grof zand. Gebruik geen zout of andere dooimiddelen op de bouwplaats. Dit veroorzaakt aantasting van het beton en zorgt daarmee voor een verminderde betonkwaliteit.

Zorg voor ontwatering van de kanalen

In de winter is het extra belangrijk om ervoor te zorgen dat de kanalen van de kanaalplaatvloeren niet vol komen te staan met water. Vloerplaten met volgelopen kanalen kunnen bij strenge vorst kapot vriezen of naderhand bruine vlekken in het plafond veroorzaken. Water zet uit bij het dalen van de temperatuur. Kanalen gevuld met water wat uitzet, kunnen forse schade aan de platen veroorzaken.

Wij kunnen op aanvraag de kanaalplaatvloeren fabrieksmatig voorzien van ontwateringsgaatjes. Door deze gaatjes kan het water weglopen. Deze gaatjes dienen na montage en na het afstorten van de sparingen door de opdrachtgever op hun werking te worden gecontroleerd en waar nodig (open) geboord of gestoken te worden. Tussen in het werk te maken koppelsparingen dient de opdrachtgever zelf ontwateringsgaatjes te boren.

Geïsoleerde kanaalplaten zijn aan de onderzijde voorzien van een PS isolatieplaat waardoor ontwateringsgaatjes niet werken. In die gevallen dient er een andere oplossing gekozen te worden voor de ontwatering. Denk hierbij aan maatregelen ter voorkoming van inwateren of het open houden van de kopse kanten. Hiermee voorkom je beschadiging door bevriezing.

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met afdeling Service & Support, telefoonnummer +31(0) 162 477 477.

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.