Pontsteiger winnaar van de internationale buildingSMART Award 2018
20/10/2018

Het woongebouw Pontsteiger in de Amsterdamse Houthavens is de winnaar van de internationale buildingSMART Award 2018 binnen de categorie ‘Construction’.
De jury heeft de prijs toegekend aan bouwcombinatie Pontsteiger, bestaande uit Dura Vermeer, De Nijs en betrokken partners, omdat zij erin is geslaagd om Pontsteiger volledig met open BIM-standaarden te ontwikkelen en te bouwen.

BuildingSMART is een internationale non-profit organisatie die open BIM-standaarden ontwikkelt en het gebruik ervan stimuleert. Jaarlijks organiseert BuildingSMART International een Award programma. Hierin wordt gekeken hoe effectief en innovatief de open BIM-standaarden worden toegepast in projecten en hoe je uitdagingen in het digitaal samenwerken kan overwinnen.

Image

Keuze voor kanaalplaatvloeren

Pontsteiger is het hoogste woongebouw van Amsterdam. Met een hoogte van 90 meter een landmark aan het IJ. Het gebouw heeft een laagbouw in U-vorm, de hoogbouw bestaat uit twee torens met een brug. Door zijn vorm is er veel windbelasting. Naast de algemene belastingen is er ook met windzuiging rekening gehouden. Deze zijn behoorlijk groot door de hoogte van de brug, die op 60 meter start. Het bruggedeelte bestaat uit een stalen constructie. Er is gekozen voor prefab betonnen vloeren omdat storten op deze grote hoogte lastig is.

De kanaalplaatvloeren van de brug, de 18e tot en met de 26e verdiepingsvloer (de dakvloer), zijn door Dycore geleverd. De verdiepingsvloeren zijn uitgevoerd met kanaalplaten van 255mm dik, voorzien van een constructieve druklaag met een dikte van 60mm. De dakvloer is uitgevoerd met kanaalplaten van 200mm, met eenzelfde druklaag.

Meer informatie over de toepassing van kanaalplaatvloeren?

Lees meer

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.