Ontwikkeld voor de grondgebonden woningbouw
19/04/2022

Leidingplaatvloer vernieuwd!

De Dycore leidingplaatvloer is speciaal ontwikkeld om samen met kanaalplaten in grondgebonden woningbouw toegepast te worden. De vernieuwde leidingplaat is voorzien van kanalen, waardoor hij een lager eigen gewicht heeft dan de massieve leidingplaat. De leidingplaatvloer wordt toegepast in zones met leidingen, het overige deel van het vloerveld wordt dichtgelegd met kanaalplaten. Nadat de leidingen aangebracht zijn, kunnen de leidingsleuven worden gevuld met een zandcementmortel.

Meer flexibiliteit

Met de vernieuwde leidingplaatvloer is er meer flexibiliteit in de mogelijke leidingsleuven. Langssleuven zijn nu mogelijk met variabele breedtes en er is meer keuzevrijheid in de positie van de langssleuf. Een langsleuf kan over de gehele plaatlengte of een gedeelte ervan toegepast worden. Bij dwarssleuven is ook een grote variatie in breedtes en lengtes mogelijk. Uiteraard behoren combinaties van dwars- en langssleuven tot de mogelijkheden. De leidingsleuven hebben een diepte van 100mm. De vloer wordt geleverd in betonsterkteklasse C50/60, heeft een hoogte van 200 mm en kent een max. lengte van 6,6 m.

Leidingplaatvloer L200-8

Voordelen Dycore leidingplaatvloer

  • Droog, prefab stapelsysteem
  • Horizontale leidingen mogelijk
  • Flexibel leidingverloop
  • Geen onderstempeling vereist

Eerste vernieuwde leidingplaatvloer geleverd in Nieuwerkerk a/d IJssel

Lees meer

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.