Hoge montagesnelheid mogelijk
04/07/2023

In Veldhoven realiseert Byldis Prefab B.V. een compleet prefab casco. Dycore levert hiertoe ca. 34.000 m2 kanaalplaatvloeren. Byldis is gebaat bij een hoge montagesnelheid van het prefabbeton. Daar hoort dan ook het snel en goed kunnen schoren van de betonnen wanden op de kanaalplaatvloer bij.

schoorverankering M20

Schoorverankering

Om de betonnen wanden te kunnen schoren, stort Dycore op aanvraag ankers in; lokaal wordt het kanaal dichtgestort en een schroefhuls M20 opgenomen. De ingestorte schroefhuls wordt gebruikt om een schoor te bevestigen, waarmee de wand wordt afgesteld. Tijdens de bouw is het van belang de prefab wanden in verband met windvlagen en horizontale stootbelastingen goed vast te zetten aan de vloeren en trekproeven wijzen uit dat de bezwijkwaarde van het anker groter is dan 20 kN. Het anker kan bij levering direct belast worden, waardoor er geen extra bewerking op de bouwplaats benodigd is.

 

Image

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.