Dycore vloeren opgenomen in de Nationale MilieuDatabase
21/11/2023

Goed nieuws! De vloeren van Dycore zijn vanaf medio 2023 beschikbaar in de Nationale Milieu Database (NMD). Om opgenomen te kunnen worden in de NMD moeten de milieuprestaties met een Levencyclusanalyse (LCA) van alle producten afzonderlijk worden bepaald en worden getoetst door een onafhankelijke gekwalificeerde externe partij. Dit omvangrijke proces is nu afgerond en heeft ertoe geleid dat het complete assortiment vloeren van Dycore terug te vinden is in de NMD. De breedplaatvloer en de geïsoleerde ribbenvloer zijn zelfs de enigen in hun soort die opgenomen zijn in de Milieudatabase Milieuverklaringen.

Image

In deze database zijn alle milieuproductverklaringen (EPD) van bouwmaterialen te vinden. Deze productverklaringen zijn nodig om de milieuprestaties van gebouwen volgens de wettelijk verplichte Bepalingsmethode Milieuprestatie Bouwwerken te berekenen.

Onze vloeren zijn geregistreerd in categorie 1 van de database. Dit is de hoogste van de drie beschikbare categorie├źn, die de milieuprestatie van producten nauwkeurig beschrijft. Hiermee beschikken architecten en andere bouwprofessionals over de meest specifieke en relevante data voor de vereiste berekeningen.

Een geweldige stap om onze duurzame vloeren goed vergelijkbaar te maken met andere vloeren!

Maximale transparantie

De registratie van de betonnen vloeren is conform NMD (Nationale Milieudatabase) 3.0, de nieuwste standaard. Hierin wordt een breed palet aan milieuaspecten meegenomen, waaronder energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde.

We streven altijd naar maximale transparantie als het gaat om informatievoorziening over onze producten. Zeker als het gaat om een aspect als duurzaamheid zien we in de markt nog regelmatig dat er gebruikt wordt gemaakt van algemene gegevens over een productcategorie (categorie 3), die niet merkspecifiek zijn. Vaak zijn de data ook niet getoetst door een onafhankelijke, gekwalificeerde externe partij. Als producent van betonnen vloeren zijn we daarom trots dat we nu met een registratie in categorie 1 zijn opgenomen in de Nationale Milieudatabase. Hiermee geven we volledige openheid en maken we het makkelijker voor architecten, planners en aannemers om inzicht te krijgen in de milieu-impact die onze vloeren hebben.

Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op, via telefoonnummer (0162) 477 477 of via info@dycore.nl

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.