Dycore ondertekent Betonakkoord
09/10/2018

Dycore bekrachtigt met het tekenen van het betonakkoord haar doelstelling om de CO2-uitstoot te verlagen. Op dinsdag 10 juli tekenden al zo’n 30 van de grootste spelers het Betonakkoord. Producenten, opdrachtgevers en aannemers spreken in het betonakkoord af om vergaand samen te werken aan duurzaamheid, van 100% recycling van materialen tot verlaging van de CO2-uitstoot.

CO2-footprint

De belangrijkste afspraken in het Betonakkoord zijn samenwerking en transparantie in de keten, het laten groeien van de vraag naar ‘groen beton’ door duurzaamheidscriteria op te nemen in aanbestedingen, 100% hoogwaardig hergebruik van betonafval in 2030 en in dat jaar ook een vermindering van minstens 30% CO2‐uitstoot ten opzichte van 1990.

De CO2-footprint van Dycore vloeren kan omlaag door slim om te gaan met de beschikbare grondstoffen en energie. In het beton gaan we nog meer werken met gerecyclede grondstoffen.

Wat reststof is voor bedrijf A kan een nuttige grondstof zijn voor bedrijf B. Vanuit de betontechnologie, ondersteunt met onze moderne laboratoria, blijkt veel meer mogelijk dan in het verleden werd gedacht en dat zorgt voor een enorme motivatie van ons R&D team.

Beton storten Breedplaatvloer
‘Wat reststof is voor bedrijf A kan een nuttige grondstof zijn voor bedrijf B.’

Dycore maakt onderdeel uit van CRH, wereldwijde leverancier van bouwmaterialen. Samen met hen ontwikkelen we recepten en technieken om een circulaire industrie te worden. Om de samenwerking te verbreden is het voor Dycore daarom een logische beslissing om de uitgangspunten van het Betonakkoord te onderschrijven.

Meer lezen?

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.