Dycore breedplaatvloer standaard voorzien van rode en blauwe stippen
15/02/2021

Specifiek voor het veilig hijsen van een element zijn rode stippen aangebracht. Deze rode stippen bevinden zich altijd in de nabijheid van een tralieligger. De locatie van de rode stippen geeft aan waar er in de dichtstbijzijnde bovenknoop van deze tralieligger moet worden aangekoppeld met een hijshaak. Het aantal stippen op het element geeft aan of er gebruik moet worden gemaakt van een 4-sprong of een 8-sprong.

Wanneer op basis van de vorm van het element de montagepositie niet te achterhalen is, bestaat het risico dat de plaat 180 graden verkeerd gelegd kan worden. Hiervoor hebben we de blauwe stip in het leven geroepen. Deze blauwe stip staat altijd in de linker onderhoek van het element en komt overeen met de locatie van het merknummer op het legplan.

Als de oriƫntatierichting door de plaatvorm zelf wordt bepaald, kan het zijn dat de blauwe stip achterwege wordt gelaten, omdat dit in deze gevallen niet kan leiden tot een verkeerde montage.

Kijk voor meer informatie in de Dycore verwerkingsinstructies.

Advies op maat

Heeft u een specifieke wens of vraag? Neem contact op met onze adviseurs om uw vloervraagstuk te bespreken.

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.