Uitermate geschikt voor grondgebonden woningbouw
13/04/2023

De veelzijdigheid van de ribbenvloer

De Dycore ribbenvloer is een voorgespannen, geïsoleerde systeemvloer. De vloer wordt toegepast als begane grondvloer in de woning- en (lichte) utiliteitsbouw. Door het beperkte materiaalverbruik is de ribbenvloer een milieuvriendelijke systeemvloer en hiermee geschikt voor het concept Duurzaam Bouwen.

De onderzijde van de ribbenvloer bestaat uit een voorgevormde EPS plaat, welke dient als isolatiemateriaal en tegelijkertijd vorm geeft aan de dwarsdoorsnede van de betonnen ribbenvloer. Het vloerveld wordt op basis van de standaard plaatbreedtes van 1200 en 900 mm ingedeeld en indien nodig voorzien van stortstroken.

Ribbenvloer

In de spiegel van de ribbenvloer kunnen, door het toepassen van EPS, locaties voor sparingen worden gecreëerd voor een verticale doorvoer naar de kruipruimte. Naast de standaard sparingen, heeft Dycore ook een kruipluik- en/of meterkastsparing in het assortiment. De meterkastsparing kan worden voorzien van een meterkastblok, waardoor een luchtdichte uitvoering van de meterkast mogelijk is (standaard indeling volgens NEN 2768).

Kies voor het uitvoeren van uw ribbenvloeren met fabrieksmatig aangebrachte schone, open sparingen. Zo voorkomt u dat de uit de vloer verwijderde EPS rond gaat zwerven over de bouwplaats. Naast het voordeel van minder afval op de bouwplaats is de schone, open sparing voor de installateur ideaal om snelheid te behouden door het wegvallen van de benodigde boorwerkzaamheden.

De belangrijkste voordelen van de Dycore ribbenvloer op een rij:

  • Duurzaam ontwerp (beperkt materiaalverbruik) en een laag eigen gewicht
  • Aantrekkelijk alternatief voor een geïsoleerde kanaalplaatvloer bij woningbouw
  • Volledige ondersteuning van binnenblad (voor- en achtergevel) mogelijk door de recht uitgevoerde langszijden
  • Overspanning mogelijk tot 7 meter
  • Alle leidingen worden direct in het meterkastblok verwerkt
  • Kruipluiksparing voorzien van deksel
  • Meterkastblok voor een luchtdichte uitvoering
  • Schone, open sparingen mogelijk

Wilt u meer weten over de Dycore ribbenvloer? Neem contact met ons op.

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.