Hoogwaardig hergebruik oude Dycore kanaalplaatvloeren
22/09/2022

Op het terrein van Lagemaat B.V. te Heerde liggen de kanaalplaatvloeren, die afkomstig zijn van het oude kantoorpand van Provincie Gelderland en in 1987 geleverd zijn door Dycore. Alle vrijkomende materialen uit dit kantoorpand worden zo hoogwaardig mogelijk hergebruikt. Een deel van de vrijgekomen kanaalplaten is bestemd voor de begane grondvloer van een sporthal.

De nieuw te bouwen duurzame sporthal aan de Middachtenweg te Arnhem wordt gerealiseerd door Van der Horst Aannemers. In totaal 1.050 m2 van de oude Dycore kanaalplaatvloeren wordt op deze manier opnieuw gebruikt. Hiervoor zijn de oude kanaalplaten getest op sterkte door TU Delft. Vervolgens heeft Dycore de aannemer en het sloopbedrijf voorzien van nieuwe tekeningen en berekeningen en advies gegeven over hijsen en opnieuw plaatsen. Lagemaat zorgt ervoor dat de elementen aangepast worden. Denk hierbij aan o.a. de plaatlengte, sparingen en hijsgaten. Hierna zijn de circulaire kanaalplaatvloeren klaar voor montage.

Een nieuwe manier van circulair prefab bouwen

Lees meer

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.