Uitdaging in beschikbaarheid grondstoffen
22/09/2022

Een extreem droge zomer in heel Europa heeft ervoor gezorgd dat de waterstanden in de Nederlandse rivieren zeer laag zijn. Sinds vorige week is er weer wat meer neerslag gevallen; een aantal noodmaatregelen tegen de droogte zijn reeds geschrapt. Maar we zijn er nog niet.

Dycore ontvangt de meeste grondstoffen voor de productie van de breedplaat-, ribben-, kanaalplaat- en leidingplaatvloeren over water. De lage waterstanden hebben invloed op de beschikbaarheid van producten als zand, grind, kalksteen en cement. De laadcapaciteit van de schepen is immers lager en voor dezelfde hoeveelheid grondstoffen zijn dan ook meer schepen nodig. Echter, de situatie in Oekraïne zorgt voor een grote vraag naar scheepscapaciteit voor kolen en graan.

Dit alles maakt het voor de gehele betonindustrie een uitdaging om aan de benodigde grondstoffen te komen. Uiteraard doet Dycore er alles aan om volledig operationeel te blijven. We houden u op de hoogte via de nieuwsbrief of website.

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.