Een rijk verleden

In 1975 wordt Dy-Core Systems opgericht door de gebroeders Brandwijk. Zij maakten in Amerika kennis met de productie van prefab vloerelementen en kochten onder licentie een Dy-Core machine uit Canada, waarmee ze een fabriek begonnen in het Brabantse Oosterhout. Dy staat voor de lans om de holle ruimte mee te maken, core voor de holle ruimte.

In 1995 wordt Dy-Core Systems overgenomen door CRH en samengevoegd met andere bedrijven uit de vloerenbranche binnen CRH. Onder de naam Verwo (Verwater Woerden) waren eerder al de bedrijven BSF (Bredase Systeemvloeren Fabriek) en Flevo Beton samengevoegd. Het bedrijf gaat verder onder de naam Dycore Verwo Systems. Na de overname van Monoliet Beton in 2000 wordt de naam aangepast naar Dycore BV.

In 2004 neemt CRH Cementbouw over. Dycore, als onderdeel van CRH, en Calduran Kalkzandsteen, Heembeton en Alvon Bouwsystemen vormen hierdoor aparte zusterbedrijven binnen CRH. De Heembetongroep komt door de overname te vervallen. Heembeton Vloersystemen wordt onderdeel van Dycore.

In 2013 wordt de samenwerking versterkt doordat de verschillende bedrijven onder één naam verder gaan; CRH Structural Nederland. Deze naam is in 2016 aangepast naar De RuwBouw Groep. Vanaf 1 november 2018 voert de gehele dienstverlening weer direct vanuit de productmerken: Calduran, Dycore en Heembeton.

 

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.