Ervaar de ontwerp- en vormvrijheid van onze bekistingsplaatvloer

Bekistingsplaatvloer

De Dycore bekistingsplaatvloer ofwel breedplaatvloer bestaat uit een geprefabriceerde betonschil en is voorzien van plaatwapening en tralieliggers en wordt veel toegepast in de woning- en utiliteitsbouw. Diverse soorten sparingen en instortvoorzieningen kunnen tijdens de productie van de bekistingsplaat in de prefab schil worden opgenomen. Met een standaard breedte van 3 meter blijft het aantal voegen tot een minimum beperkt en kan een hoge montagesnelheid worden behaald. De vloerplaten worden conform categorie 4 berekend en getekend.

Inbouwstation Breedplaatvloer Breda

Voordelen bekistingsplaat

  • Grote standaardbreedte voor een snelle montage
  • Vlakke onderzijde (beoordelingsklasse A, NEN 6722, art. 16.2.2),
    voorzien van een kleine v-naad aan de langszijden
  • Grote vrijheid in vormgeving en toepassingsgebied
  • Eenvoudig leidingwerk op te nemen in de druklaag
  • Hoge maatvastheid

 

Ontkisten breedplaatvloer

Verwerking bekistingsplaatvloeren

Op de bouwlocatie aangekomen wordt een 4- of 8-sprong aan de tralieliggers bevestigd en kan de breedplaatschil gehesen en gemonteerd worden op de dragende wanden en/of een onderliggende constructie van stempels. De aanwezige tralieliggers dienen, behalve als hijsmiddel, de plaat tijdens het afstorten van de druklaag voldoende sterkte en stijfheid te geven, te zorgen voor de onderlinge samenhang van de prefab schil en de druklaag en hebben een supportfunctie voor de aan te brengen bovenwapening. Informatie hierover kunt u terugvinden in onze verwerkingsinstructies.

Sparingen, leidingen en instortvoorzieningen bekistingsplaatvloer

In de druklaag kunnen onder meer (elektra-) leidingen en mechanische ventilatiekanalen worden opgenomen. Hiervoor zijn richtlijnen opgesteld, welke een handvat bieden voor u en uw installateur tijdens het ontwerp van de installaties in de vloer.

 

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer informatie over onze vloeren, een offerte aanvragen of advies bij de verwerking van onze producten? Een team van specialisten staat klaar om u te helpen.

 

Werk jij regelmatig met Dycore vloeren?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! Je ontvangt regelmatig handige tips over de verwerking van onze vloeren, interessante projecten en innovaties en ontwikkelingen op het gebied van prefab betonnen vloeren.